atlantis-banner

NA Fijiju potonuo kontejneraš Southern Phoenix (Poto by Capt. Aleksandar Radović)

phoenix 0 19.5.17Naš redovni čitalac Capt. Radović Aleksandar, koji trenutno zapovijeda brodom Papuan Chief i radi na servisu koji povezuje pacifička ostrva, javio nam se nedavno i odlučio da sa nama podijeli nekoliko fotografija.

 

 

 

 


Nažalost, povod nije nimalo dobar, a Capt. Radović i njegova posada bili su svjedoci prevrtanja i potonuća kontejneraša MV Southern Phoenix, koji se nalazio zajedno sa njima u luci Suva na ostrvu Fiji.

Obzirom da je dosta luka u ovom nerazvijenom dijelu svijeta neobezbijeđeno, bez lukobrana, remorkera, i uz vrlo često nepovoljne vremenske prilike manovra u njima je veoma stresan posao.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte .

Toga 5. maja po krmi broda Papuan Chief, kojim zapovjeda Capt Radović, na svega 15 metara od krme, bio je vezan 88- metarski kontejnerski brod Southern Phoenix.

Narednog dana u 02:30 po lokalnom vremenu, dežurni oficir je pozvao Capt. Radovića i obavjestio ga da su lučki radnici napustili njihov brod, jer je Southern Phoenix, koji se nalazio po krmi u neposrednoj blizini, došao u opasnost od prevrtanja i potapanja, te da je lučko osoblje pošlo da pomogne u evakuaciji posade.

Prema riječima Capt Radovića, brod Southern Phoenix, koji je sat vremena ranije završio bunker operaciju, je izgubio stabilitet i postojao je veliki rizik od njegovog prevrtanja i potapanja.

Capt. Radović je odmah dao nalog da se njegov brod pripremi za isplovljenje, u strahu da prilikom potonuća kontejneraš zakači propeler ili cak da se nasloni na krmu Papuan Chiefa.

phoenix 11 19.5.17

Po njegovim riječima, nije postojala mogucnost pomjeranja broda naprijed, jer je na svega 15 metara po provi njegovog Papuan Chiefa bilo vezano drugo plovilo.

On dodaje da je u tom momentu na obali naišao na Lučkog Kapetana, koji je zajedno sa ostalim lučkim vlastima, te brojnim lučkim radnicima bio na licu mjesta, te da su svi izgledali pomalo zbunjeno i nijesu znali kako da reaguju i pomognu brodu.

Kontejneraš se prevrnuo na lijevu stranu, a desetine kontejnera se našlo u moru prouzrokujući veliku opasnost za ostala plovila u blitzini, a posada koja nije mogla kontrolisati situaciju se spasila skakanjem u vodu, jer su brodske skale ostale zaglavljene izmedju oplate broda i rive.

Posada broda nešeg kapetana je priskočila u pomoć kolegama i sve je na sreću prošlo bez ljudskih žrtava.

Capt. Radović ističe da je u tom trenutki primijetio da su vezni konopi slabi i da nece dugo izdrzati, što bi automatski dovelo do potpunog prevrtanja i potunuća. 

On je savjetovao lučkim vlastima da sa dva remorkera, koji su već bili uz sami brod, guraju Southern Phoenix na rivu i da pokušaju na taj način da ga održe na vodi. Nažalost, manevar nije uspio, konopi su pukli i brod je počeo sve više da tone.

Posljednji pokušaj je bio da se plovilo odtegli uz pomoć provenog remorkera van lučkog akvatorijuma, ali nakon 150 metara Southern Phoenix je potonuo, a čim je dohvatio dno prestalo je i tegljenje.

U incidentu, po riječima Capt. Radoviča, nije bilo povrijeđenih, nije došlo do izlivanja nafte, a među kontejnerima nije bilo onih sa teretom opasnim po životnu sredinu.

Kontejnerski brod Southern Phoenix bio je dugačak 88 m, širok 14 m, a težio je 4.285 DWT odnosno 3.113 GRT. Brod je bio izgrađen 1986. godine u njemačkom brodogradilištu JJ Sietas Schiffswerft u Hamburgu.

Zahvaljujemo se Capt. Radoviću i njegovoj posadi na izvrsnim fotografijama sa lica mjesta, želimo im mirno more, te se nadamo se da će nam i dalje slati snimke sa svojih putovanja, ali naredni put nekim ljepšim povodom.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design