atlantis-banner

SPAJANJE Hapag-Lloida i UASC-a: Stvara se novi, peti po veličini brodar na svijetu

apaguasc 0 31.5.17Hapag-Lloyd i arapski brodar UASC fokusirani su trenutno na ubrzanu integraciju koja se vrednuje između 7 i 8 milijardi eura, izjavio je prošle nedjelje izvršni direktor kompanije Hapag-Lloyd Rolf Habben Jansen, dodajući da će nakon ove fuzije biti stvoren peti po veličini brodar na svijetu.

 

 

 

 


"Nakon ovoga ćemo pored naših tradicionalno jakih pozicija u Latinskoj Americi, ostvariti značajan napredak i na tržištima Bliskog istoka, gdje ćemo postati jedan od vodećih brodara. Brza i glatka integracija trenutno je naš prioritet”, zaključio je prvi čovjek njemačke kompanije.

Dvije kompanije će početi da integrišu svoje usluge u roku od narednih 8 nedjelja, a proces bi trebao biti završen do jeseni. Dalji koraci podrazumjevaju uključivanje UASC-ovih servisa u platform Hapag-Lloyda, kao i uspostavljanje novog regionalnog centra za Bliski istok.

UASC i Hapag-Lloyd će kombinovano imati flotu od 230 brodova kapaciteta od oko 1,6 miliona TEU.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

apaguasc 1 31.5.17

Inače, u vlasničkoj strukturi Hapag Lloyda sa 14,4 % učestvuje Qatar Holding, 10,1% posjeduje saudijski Fond za javne investicije, dok je 3,6% u rukama drugih bliskoistočnih investitora.

Sa druge strane čileanski CSAV ima 22,6 odsto akcija novog entiteta, grad Hamburg 14,9 %, biznismen Klaus-Michael Kuehne 14,6 %, a turistički operater TUI 8,9%, dok je 14,7% u rukama manjinskih akcionara.

Hapag-Lloyd je nedavno prijavio nešto veći gubitak od očekivanog za prvi kvartal 2017. obrazlažući da su uzroci lošijih rezultata veći troškovi goriva i niske vozarine, koje bi po mišljenju čelnih ljudi Hapag-Lloyda u narednim kvartalima trebale rasti.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design