atlantis-banner

MSC Cruises u Francuskoj preuzeo brod MSC Meraviglia, svoj najveći kruzer do sada

meraviglia 0 1.6.17Kompanija Msc Cruises preuzela je juče u brodogradilištu STX France u Saint Nazairu svoj najveći kruzer do sada, 171.598 tona teški MSC Meraviglia.

 

 

 

 


Gradnja broda je trajala pune tri godine, a ceremoniji primopredaje osim zvaničnika, vlasnika i direktora MSC Cruisesa, STX brodogradilišta, te hiljada radnika i kooperanata koji su učestvovali u ovom poduhvatu, prisustvovao je i francuski predjednik Emmanuel Macron.

meraviglia 1 1.6.17

Ovaj plovrći hotel ima 19 paluba, vrijedan je milijardu eura, prima 5.714 putnika, a od njega su trenutno na svijetu veći samo tri Oasis Class kruzera kompanija Royal Caribbean.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

Dugačak je 315 metara, širok 65,22 metra, a od putnicima dostupnih sadržaja tu su megaresort sa Aqua parkom, tri tobogana, avanturistički park inspirisan Himalajskim mostom koji gostima pruža mogućnost da gotovo 200 metara pređu iznad okeana, kao i mnogo toga još.

meraviglia 2 1.6.17

MSC Meraviglia se takođe može pohvaliti i 82 metara dugim bazenom inspirisanim Miami Beachom, zabavnim parkom koji simulira automobilske trke, simulatorom letjenja, 4D bioskopom, ogromnom kuglanom, dok se krmeni bazen u noćnim satima pretvara u plesni podijum.

Kada je riječ o gastronomiji tu su Sushi bar, Steakhouse u pravom američkom stilu, te italijanski restoran iz čuvenog lanca Eataly.

meraviglia 4 1.6.17

“Dolazak MSC Meraviglia je značajan korak za MSC Cruises. Ovo je prvi brod naše nove Mareviglia klase kruzera, koji će biti okrenuti internacionalnom, a pogotovo američkom tržištu. Ostala tri ovakva broda možemo očekivati u 2019. i 2020. godini, od kojih će posljednja dva nositi oznaku Meraviglia Plus, rekao je na svečanosti izvršni predsjednik kompanije MSC Pierfrancesco Vago.

Preuzimanje MSC Maraviglia čelni ljudi MSC-a i STX brodogradilišta Gianluigi Aponte i Laurent Castaing iskoristili su da potpišu ugovor o gradnji još jedne serije kruzera vrijedan 4,5 milijardi eura. Sve to je sa udaljenosti od samo nekoliko koraka pratio i sam francuski predsjednik, koji je nakon toga uzeo riječ I 20 minuta govorio o značaju brodogradnje i pomorstva za francusku ekonomiju.

meraviglia 3 1.6.17

Predjednik Francuske je prije ceremonije obišao sa vlasnicima dvije kompanije brod i prisjetio se da je kao francuski ministar ekonomije 2016. godine prisustvovao svečanosti povodom početka gradnje ovog kruzera.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design