atlantis-banner

LUKSUZNA jahta-ledolomac, samo za one sa viškom novca i avanturističkog duha

jahtaledolomac 0 30.9.15Za sve one kojima su krstarenja Karibima ili Mediteranom postala isuviše dosadna, a spremni su da svoje nautičko znanje i iskustvo uzdignu na viši nivo, te pritom im novac ne predstavlja problem, čuveni holandski brodograditelj Damen ima sjajno rješenje.

 

 

 

 

Naime, na Monaco Yacht Show Holanđani su predstavili ideju jahte sposobne za polarna putovanja, obećavajući potencijalnim kupcima ovog pravog luksuznog ledolomca da će im susreti sa novim kulturama, veličanstvenim prizorima divljine, te netaknutom polarnom florom I faunom zauvjek promijeniti život.

jahtaledolomac 1 30.9.15

Ono što je bitno sa tehničkog aspekta je to da je SeaXplorer, kako je zvanično ime ovog projekta, zaista projektovan u skladu sa Polar Codeom, te da je zahvaljujući dvostrukom trupu u stanju samostalno lomiti led tokom plovidbe.

jahtaledolomac 2 30.9.15

Tržištu će biti ponuđena dva modela ove jahte i to sa 65 i 100 metara dužine, a u zavisnosti od modela vlasnicima će na raspolaganju biti heliodrom, pravi mali ronilački centar sa komorom za dekompresiju, otvoreni most, bazen sa svim pratećim sadržajima i još mnogo toga.

jahtaledolomac 3 30.9.15

Na prezentaciji na sajmu u Monaku prvi čovjek Damena Rob Luijendijk otklonio je svaku sumnju u realističnost ove ideje i istakao da bi njegova kompanija po narudžbi kupca u svakom momentu mogla započeti sa gradnjom ovakvog broda, te da ovdje nije riječ o komjuterskoj animaciji, već o potuno razvijenoj ideji.

jahtaledolomac 4 30.9.15

On je dodao da će jahta imati autonomiju od 40 dana, te da će krstareća brzina biti 16 čvorova.

jahtaledolomac 5 30.9.15

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design